MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dawniej w każdym gospodarstwie trzymano po 2-3 świnie, a z...
fot. Agata Wodzień-Nowak

Znudzony śląską i krakowską? Oto 9 regionalnych kiełbas, które zaskoczą smakiem. Poznaj lokalne wędliny

Dawniej w każdym gospodarstwie trzymano po 2-3 świnie, a z ich mięsa przygotowywano kiełbasy i inne wyroby masarskie. Świniobicie odbywało się kilka razy w roku: na Wielkanoc i Gody, na małe przyjęcia rodzinne, komunie, chrzciny oraz wesela.

Zobacz również

To było nowe oblicze festiwalu w Opolu. Apetyty nie zostały jednak zaspokojone

GORĄCY TEMAT
To było nowe oblicze festiwalu w Opolu. Apetyty nie zostały jednak zaspokojone

Kulisy 12. Piątki dla Bartka w Kielcach na zdjęciach [GALERIA 2]

Kulisy 12. Piątki dla Bartka w Kielcach na zdjęciach [GALERIA 2]

Polecamy

Przegląd prasy z Kozienic w maju

Przegląd prasy z Kozienic w maju

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Kolor stolca, który może wskazywać na raka jelita grubego. Czy to ciebie dotyczy?

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz